Ärtprotein | Proteinpulver baserat på ärtor

Ärtprotein – bästa tipsen hos vegetarianprotein.se

  • Detta super protein utvinns oftast ur gula ärtor (Pisum Sativum) men det finns även vissa proteintillskott baserade på gröna ärtor. Proteinet utvinns genom en skonsam process där inga kemikalier eller lösningsmedel använts, oftast används enbart vatten. Kolhydraterna avlägsnas och kvar blir ett proteinpulver med en proteinhalt ofta runt 70-85%. Växtbaserade protein är framtidens protein och ärtprotein är här för att stanna!

Topp 3 Ärtprotein

Ärtprotein - Vegan protein

Vegan Protein – Reflex

Vegan Protein från Reflex är ett rent ärtproteinisolat som framställt med hjälp av en unik kemikaliefri vattenfiltreringsprocess. Proteinhalten är på 74% och innehåller höga halter BCAA och arginin.

Ärtprotein - Superfruit

Pea protein – Superfruit

Populära Superfruit har kommit ut med ett nytt superprotein. Pea Protein innehåller endast rent ärtproteinpulver från ekologiska gula ärtor fulla med naturliga nyttigheter!

Ärtprotein - Holistic

Eko Ärtprotein – Hollistic

Ett ekologiskt ärtprotein isolat av högsta klass från populära Holistic som är GMO-fritt och veganskt. Smaken är riktigt bra och proteinhalten på hela 80%.

  • Varför ska man välja ett protein baserat på ärtor

Ärtprotein är väldigt lättsmält, har ett högt biologiskt värde och kan därför med fördel jämföras med de animaliska proteinerna men helt utan kolesterol. Det har en bra aminosyraprofil med en hög proteinhalt samt låg fetthalt. Det innehåller dessutom naturligt vitaminer och mineraler. Proteinhalten ligger ofta mellan 70-85% men eftersom det är väldigt lättsmält, med högt biologiskt värde och med en bra upptagningsförmåga blir detta ett otroligt bra protein som lämpar sig till alla som vill ha ett högre protein intag men inte vill använda sig utav animaliska produkter.

Passar de flesta

Ett protein baserat på ärtor lämpar sig väldigt bra för vegetarianer och veganer som har svårt att få i sig tillräcklig proteinmängd. Ärtprotein passar dessutom alla som är känsliga eller allergiska mot laktos, mjölkprotein och gluten. Det är dessutom väldigt få som är allergiska mot just ärtor och baljväxter vilket gör att väldigt många kan använda det. Ärtor är dessutom en hyperallergen och utvecklar därför heller inte allergi. Protein baserat på ärtor ger heller inte samma insulinpåslag som till exempel ett vassleprotein gör och passar därför även perfekt som mellanmålsprotein.

Flera användningsområden

Det finns många användningsområden för ärtprotein då det kan blandas med både sött och salt och kan därför med fördel användas till bakning, matlagning, drycker och passar perfekt att blanda i olika smoothies. Ärtprotein hälsosamma innehåll gör att det passar bra för dig som vill gå ner i vikt. Dessutom finns det studier som visar att Ärtprotein ger en längre mättnadskänsla på grund av utsöndring av vissa hormoner som helt enkelt gör att du känner dig mättare längre.

Miljö fördelar

En annan fördel med att välja ett växtbaserat proteintillskott är den minskade klimatpåverkan som detta protein har jämfört med till exempel traditionellt vassleprotein. Själva framställningsprocessen av ärtprotein kräver inga kemikalier och oftast används enbart vatten vid själva framställningen.

Flera tips på blandade proteintillskott innehållande ärtprotein hittar du här »

Ärtprotein - Pulsin Ärtprotein

Pea Protein – Pulsin

Pea Protein från Pulsin är ett ärtprotein gluten och GMO fritt gjort på gula ärtor. Ärtprotein utan konserverings- medel,  konstgjorda smakämnen eller sötningsmedel.

Ärtprotein - Go For Life

Ärtprotein – GoForLife

Go For Life har gjort ett ärtprotein med 80% protein innehåll och med mycket lågt fett och socker innehåll. Det framställs genom en naturlig process och kan blandas i valfri dryck.

Ärtprotein - Great Earth

Ärtprotein – Great Earth

Ärtproteinet från Great Earth är ett 100% ekologiskt ärtprotein som passar vegetarianer och veganer. Proteinhalten är på 82% och innehåller alla aminosyrorna. 

  • Ärtprotein i samband med träning

Ärtprotein är rikt på grenade aminosyror BCAA (L-leucine,L-isoleucine och L-valin) samt större andelar arginin och glutamin. Ärtprotein lämpar sig otroligt bra för tränande personer då BCAA kan bidra till att bibehålla muskelmassa och arginin som är särskilt intressant för den som tränar då det kan bidra till en ökad blodcirkulation och potentiellt kan det även öka muskeltrycket vid träning.

Ärtprotein innehåller dessutom höga halter glutamin. Glutamin är också intressant för den aktive tränande då det är den mest omsatta aminosyran i kroppen och den som oavbrutet ingår i proteinsyntesen och uppbyggnad av kroppens vävnader. Ett tillräckligt intag av glutamin anses hjälpa kroppen i balans mellan nedbrytning och uppbyggnad av vävnad i kroppen. Dessutom finns det studier som visar att glutamin kan främja immunsystemet.

Ärtprotein innehåller dessutom höga halter av järn som bidrar till blodbildningen och syra transporten i blodet.

  • Ärtprotein baserade på Gröna Ärtor

Ärtprotein - Well Aware

Ärtprotein – Well Aware

Well Aware är ett nytt spännande varumärke som har gjort ett ärtprotein tillskott gjort på enbart ekologiska gröna ärtor. Proteinhalten är på 80% och det är även RAW-food klassat. 

Ärtprotein - Lamberts

Ärtprotein – Lamberts

Ärtproteinet från Lamberts är till skillnad från de flesta andra ärtproteiner baserat på protein från gröna ärtor. Proteinhalten är på 90% och innehåller alla aminosyror. 

Ärtprotein - Lamberts

Ärtprotein – Lamberts

Ärtproteinet från Lamberts är ett isolat och har en proteinhalt på hela 90%. Det innehåller inga sötningsmedel eller tillsatser och höga halter av essentiella aminosyror.

VEGAN PROTEIN – REFLEX NUTRITION

Vegan protein från Reflex Nutrition är ett av de populäraste vegetarian proteinerna. Det består av extraherat protein från ärtor och det är tillverkat med hjälp av en patenterad tillverkningsprocess. Denna unika och miljövänliga process extraherar rent protein endast med hjälp av vatten och är helt utan några kemikalier och tillsatser.

Fördelar med detta superprotein:

  • Vegan protein består av protein från ärtor och är perfekt till alla vegetarianer eller veganer.
  • Fri från konstgjorda sötningsmedel och färgämnen.
  • Fri från soja, gluten och icke genmodifierade ärtor.
  • Ärtprotein är bra för magen och Vegan Protein innehåller dessutom enymkomplex Digezyme® samt Lactospore® för optimal matsmältning.

Fakta Vegan Protein:

Detta protein är lättsmält och kan jämföras med de bästa animaliska proteinkällorna så som vassle, ägg och mjölk. Den har väldigt bra smaker och en portion innehåller hela 74% protein. De viktigaste aminosyrorna som L-leucin, L-isoleucin och L-valin finns det mängder av i detta protein. I själva verket så innehåller detta vegan proteinet mer BCAA än det bästa äggproteinet. Protein baserat på ärtor innehåller även stora mängder arginin och glutamin.

Det är få vegetarian proteiner som är helt fri från soja, gluten och är helt allergen fri. Proteinet Reflex Nutrition har gjort detta till ett utav de naturligaste proteinerna med hjälp av miljövänlig odling samt helt fri från konstgödsel.
Vegan protein från Reflex Nutrition är naturligt sötad med stevia som är en växt som använts i hundratals år för sötning av mat och dryck. En annan fördel med stevia är dessutom att det är näst intill kalorifritt. Men som om inte det vore nog så har Reflex Nutrition dessutom tillsatt det mycket unika enzymkomplex Digezyme® samt Lactospore® en unik sammansättning matsmältningsenzym för optimal matsmältning och upptag.

Se mer om för delarna med ett växtbaserat Vegetarian protein på Youtube