Hampaprotein | Populära superproteinet gjort på hampa

Hampaprotein, bästa tipsen hos vegetarianprotein.se

  • Hampaprotein utvinns ur fröna från plantan på nässelarten Hampa eller Cannabis Sativa. Denna planta har använts lång tillbaka inom mänskliga civilisationen. Proteinet tillverkas genom en skonsam malning som avlägsna mycket av kolhydraterna men sparar den höga protein halten.
  • Topp 3 Hampaprotein

Hampaprotein - Vegetarianprotein

Hemp protein powder – Superfruit

Hemp protein powder från Superfruit är ett RAW klassat ekologiskt protein med 45% proteinhalt, 20% kostfiber och 10% omegafetter per portion.

Hampaprotein - Healthwell

Hampaprotein – Healthwell

Healthwell har gjort ett hampaprotein med hela 25% kostfiber och 50% proteinhalt. Det har en mild, härlig smak och är gjort helt utan tillsatser.

Hampaprotein - Holistic

Hampaprotein Eko – Holistic

Hampaproteinet från Holistic smakar gott och har ett högt protein innehåll. Det är gjort på ekologiskt odlade hampafrön och är fritt från tillsatser.

  • Varför ska man välja ett protein baserat på Hampafrön?

Ett protein baserat på hampa innehåller ca 50% protein och alla essentiella aminosyror. Dessutom innehåller den nyttigheter som Omega 3 och 6 fettsyror och är skonsam för magen i och med sitt höga fiberinnehåll och ger inte den uppsvullna magkänslan som andra proteiner ofta kan ge. Hampa som proteintillskott har uppmärksammats betydligt på sistone bland annat på grund av sitt nyttiga innehåll av fibrer, fettsyror, vitaminer, mineraler och antioxidanter men på senare tid på grund av sin höga andel aminosyror.

Hälsosamma fetter

Ett protein baserat på hampa passar perfekt som proteinpulver för vegetarianer och veganer eller för dig som vill ha ett växtbaserat protein då det innehåller 10 essentiella aminosyror. Dessutom har fettsyrorna i Hampa uppmärksammats på grund av sin hälsosamma sammansättning. Hampafröolja har funnits som kosttillskott under en längre tid och hampanfrönas fettysyra sammansättning är en perfekt blandning av Omega 3, 6, 9 och GLA fettsyror.

Alla essentiella aminosyrorna

Hampaproteinpulver är ett perfekt kosttillskott för dig tränar och vill få i dig mer protein då det innehåller alla essentiella aminosyrorna. Protein är extra viktigt vid träning för att upprätthålla muskelbyggnaden eller motverka den katabola muskelnedbrytningen som uppkommer vid hårdträning under proteinbrist. Hampa är ett perfekt tillskott för dig som har svårt att få i dig tillräckligt med protein via din dagliga kost.

Unikt innehåll

Detta protein har också en positiv effekt på PH värdet i kroppen bland annat på grund av sin basiska sammansättning och höga zink innehåll. Dessutom innehåller detta proteinet en unik aminosyra som heter edestin som hittills bara hittats i hampafrön. Edestin underlättar matsmältningen och stärker immunförsvaret. Detta protein är ett riktigt superprotein som blivit populärt på kort tid på grund av sina hälsofrämjande egenskaper, därför är det ett perfekt komplement till kosten. 

Passar de flesta

Normalt maler man kallpressade hampafrön skonsamt för att spara på nyttigheterna till proteinpulvret. De flesta hampaproteinpulvrena är ekologiskt och skonsamt framodlade för ett hållbart naturligt ekosystem. Eftersom framställningsprocessen är så skonsam och man normalt enbart malen fröna klassas hampaproteinet som RAW-food. Detta är inte bara skonsammare för miljön utan även för din egen mage och ditt tarmsystem. Det höga fiber innehållet, aminosyran edestins effekt på matsmältningen och hampaproteinets effektiva upptagningsförmåga gör detta till ett riktigt superprotein och perfekt för dig som har problem med magen eller upplever magproblem i och med användande av proteintillskott. Testa själv och upplev skillnaden.

Hampaprotein - Rawpowders Hampaprotein

Hampaproteinpulver – Rawpowder

Rawpowders hampaproteinpulver är ett 100% ekologiskt proteinpulver rikt på vitaminer, mineraler och hela 50% protein.

Hampaprotein - Renée Voltaire

Hampaprotein – Renée Voltaire

Hampaproteinet från kända Renée Voltaire är ett ekologiskt super- protein av hög kvalité med 50% fullvärdigt grönt protein innehåll.

Hampaprotein - Sunwarrior

Hampaprotein – Sunwarrior

Ett rent naturligt och ekologiskt hampaprotein från Sunwarrior med god, mild smak och innehåller 50% protein.

  • Hampaprotein i samband med träning

Hampaprotein passar perfekt vid träning då behovet av aminosyror är högre. Det kan intas som mellanmål till exempel i en smoothie då den inte ger samma insulinpåslag som till exempel ett vassleprotein gör. Dessutom ger en portion hampaprotein dig en hel hälsosam måltid med 50% protein, 25% fibrer och 10-12% superfetter samt nyttiga vitaminer och mineraler.

Rikt på mineraler

Hampa innehåller mineraler som järn, magnesium och zink. Järn hjälper kroppen med blodbildning och syretransport i blodet. Magnesium har en central roll för normal muskel- och nervfunktion. Zink är en kraftfull antioxidant som medverkar till ett normalt fungerande immunsystem och bidrar till normala nivåer av muskelbyggande hormon så som testosteron. Som sagt, hampaprotein kan användas i samband med träning eller bara för dig som vill ha ett extra nyttigt protein tillskott.

Många användningsområden

Detta proteinet lämpar sig även väldigt bra att blanda i nyttiga smoothies och är en populär ingrediens i hälsosamma dieter. Det kan även hjälpa dig att gå ner i vikt och är ett väldigt populärt protein tillskott vid olika dieter och har gett goda resultat vid viktnedgång. Dessutom passar detta protein perfekt som ingrediens till din detoxkur att ha i detox smoothie eller detox juice. Med andra ord finns det bara fördelar med detta populära superprotein!

Kolla även in vår Topp Tio lista »

Hampaprotein – Hälsofördelarna med detta superprotein är många. Så många att fler och fler valt att byta ut sitt traditionella mjölkbaserade proteintillskott, så som vassle och kasein, mot ett protein gjort på hampa. För mer information, se filmen och lär dig mer om detta fantastiska växtbaserade proteintillskott.[/ezcol_1third]

Gymgrossisten är Nordens ledande Internetbutik inom träning och kosttillskott. Här finner idrottsmän och kvinnor högkvalitativa tillskott och sportprodukter. Gymgrossisten har stort utbud på vegetarianprotein. Handla ditt proteintillskott hos Gymgrossisten ».