Proteinsmoothie – Vegetarianprotein

Proteinsmoothie, bästa tipsen hos vegetarianprotein.se

Proteinsmoothie baserade på vegetarianprotein är ett perfekt tillskott för dig som vill leva en hälsosam livsstil. Våra tips på proteinsmoothies är alla baserade på ett proteinpulver passande för vegetarianer eller veganer. Dessutom innehåller en färdig blandad proteinsmoothie ofta en välkomponerad, välsmakande blandning nyttigheter som kakao, bär, greens och så vidare.

Populäraste Proteinsmoothies

Proteinsmoothie - Vegetarianprotein

Smoothie Mix

Populärst bland våra proteinsmoothies är Smoothie Mix från Renée Voltaire. Den innehåller hampaprotein acai, spirulina och vetegräs. En riktig storsäljare med ett kanon innehåll! 

Proteinsmoothie - Vegetarianprotein

Smoothie Mix

Smoothie blandning från Superfruit Foods. Innehållande växtbaserat protein, superbär, superfrukt m.m. Dessutom är smaken riktigt frisk och god.

Blanda din egen Proteinsmoothie med Havre- eller Risprotein »

Proteinsmoothie

En proteinsmoothie är ett perfekt komplement till din vardagliga kost. Den passar perfekt som mellanmål för att fylla på med näring och aminosyror och den passar lika bra innan träning som efter träning. De proteinsmoothie tillskotten som vi tipsar om här har alla gemensamt att de är baserade på vegetabiliska ingredienser och innehåller därför mycket nyttiga fibrer, aminosyror, vitaminer och mineraler. Vanliga ingredienser i en proteinsmoothie kan va:

  • Kakao

Kakao Theobroma cacao är en mycket vanlig smaksättare då choklad är ett av världens mest omtyckta och uppskattade smaker. Att kakao dessutom i flera studier visat sig nyttigt och hälsosamt med sin höga andel antioxidanter och mineraler gör ju inte det hela sämre. Kakao innehåller precis som många bär fytokemikalier. Dessa fytokemikalier är själva färgämnet i bönan och anses ha antioxidativ effekt och motverka fria radikaler.

Forskning visar att kakao innehåller en flavonoid som heter epicatechin som anses kunna sänka risken för cancer, diabetes, hjärtsjukdom samt stroke med upptill hela 90%. Tillsammans med detta innehåller dessutom kakao andra nyttigheter som Theobromin och koffein som båda har en uppiggande effekt. Antocyanider och Katechiner som anses kunna stärka immunförsvaret. Dessutom innehåller kakao Tryptophan som anses ha en positiv effekt på humöret. Därför är kakao ett viktigt tillskott i din proteinsmoothie.

  • Superbär

Superbär är en vanlig smaksättare i en proteinsmoothie då det ger en välsmakand, fräsch smak och sötma samtidigt som det har mycket högt näringsinnehåll. Superbär är fulla med vitaminer och mineraler, de är dessutom fulla av antioxidanter som fungerar som ett skydd för vår kropp då de neutraliserar fria radikaler och skyddar våra celler från oxidering.

Vanliga superbär kan vara blåbär, açai, gojibär, hallon och jordgubb. Blåbär är ett av det nyttigaste bäret vi har här i Skandinavien och är fullt med antioxidanten Antocyanid. Açai är ett litet mirakel bär som fått stor uppmärksamhet senaste åren. Açai innehåller hela sex gånger så mycket antioxidanter som blåbär. Gojibär är precis som blåbär och açai rika på antioxidanter och passar därför perfekt i en proteinsmoothie. Goji innehåller intressanta antioxidanter som zeaxanthin och lutein.

  • Superfrukt

Superfruktpulver är en riktigt fräsch och härlig ingrediens i många proteinsmoothies. Inte nog med att det är en smaksättare de ger dig dessutom ger dig massa nyttigheter och näringsämnen.

Flera av superfrukterna är precis som superbären fulla av antioxidanter eller fytonäringsämnen. Dessa ämnen skyddar som sagt vår kropp mot fria radikaler. Några exempel på sådana fytonäringsämnen är flavonoider. Flavonoider är en typ av antioxidanter och de är särskilt intressanta idag och läggs mer och mer forskning på. Superfrukt är en kanon ingrediens i din proteinsmoothie.