Sojaprotein | Upptäck sojaproteinets fördelar hos vegetarianprotein.se

Sojaprotein, bästa tipsen hos vegetarianprotein.se

  • Sojaprotein utvinns ur sojabönan som anses vara en högprotein gröda och innehåller naturligt mellan 30-40% protein. Det är ett fullvärdigt, vegetariskt protein med högt biologiskt värde som innehåller alla essentiella aminosyror.
  • Topp 3 Sojaprotein

Sojaprotein - Core Soy

Core Soy

Core Soy protein från Svenskt Kosttillskott är ett sojaproteinisolat med hela 89% protein halt. Det har genomgått en reningsprocess där man filtrerat bort fett, kolhydrater och fytoöstrogener.

Sojaprotein - Soy Protein Isolate

Soy Protein Isolate

Soy Protein Isolate från Svenska Self Omnutrition är ett sojaprotein isolat 100% vegetabiliskt, fritt från fytoöstrogener med en komplett aminosyra- profil. Finns i goda smaker samt naturell.

Sojaprotein - Soy Protein Isolate

Soy Protein Isolate

Star Nutrition har kommit fram med ett sojaprotein isolat med högt proteininnehåll och lågt kolhydratinnehåll utan några onödiga tillsatser. Smaken är len och god, finns i smakerna Choklad, vanilj och neutral.

  • Varför ska man välja ett protein baserat på sojabönor?

Sojabönor är ett av världens mest studerade livsmedlen och majoriteten av studierna har visat att sojabönor har en hälsofrämjande effekt. Forskning har visat att soja kan skydda mot prostatacancer och bröstcancer. Det har även visat kunna sänka kolesterolet.Soja har dessvärre fått ett sämre rykte senaste tiden på grund av ett fåtal tveksamma studier. Runt 85% av all soja som odlas i USA är genmodifierad och det är denna soja som dessvärre bidragit till detta orättvisa rykte.

Genmodifierad soja eller GMO-soja som foder har ökat explosionsartat senaste tiden. Mestadels i USA och Sydamerika och det är denna soja som används inom djurfoders industrin idag. Detta har dessvärre även lett till utökat användande av bekämpningsmedel. Ska man välja soja produkter idag ska man välja icke genmodifierad, gärna ekologisk soja för att få i sig sojans alla nyttigheter. EU har världens strängaste lagstiftning när det gäller genmodifierade grödor och i Sverige är genmodifierade sojabönor ännu ovanligt. 

Soja och fytoöstrogener

Sojabönor innehåller isoflavoinoider som kallas fytoöstrogener. Fytoöstrogenerna i just soja är bland de mest studerade. Själva strukturen på fytoöstrogen påminner om det mänskliga östrogen och många drar tyvärr därför förhastade slutsatser att dessa fytoöstrogener ger samma effekt som det östrogen vi har i kroppen. Vid normal sojakonsumtion har fytoöstrogen en minimal östrogen effekt och viss forskning har istället kunnat påvisa en antiöstrogen effekt.

Kolla även in spännande nyheten Lupinprotein »

Sojaprotein - Soja Protein

Soja Protein

Soja protein från Wellaware är ett vatten extraherad, icke genetiskt modifierad sojaprotein- isolat. Det är ett högkoncentrerad, högkvalitets, lättsmält protein med höga andelar aminosyror.

Sojaprotein - Iso Soy

Iso Soy

Iso Soy från Pro Nutrition är ett kvalitativt sojaproteinisolat med en hög koncentration av aminosyrorna BCAA, glutamin och Arginin. Det är fritt från aspartam och smakar dessutom riktigt gott.

Sojaprotein - Sojavit 85

Sojavit 85

Sojavit 85 från Olimp är sojaprotein av högsta kvalitet. Ren sojaproteinisolat, berikad med lecitin, Lkarnitin, inositol och kolin. Sojabönorna utvinns endast från icke GMO, naturligt odlad soja.

  • Sojaprotein i samband med träning

Sojaproteinpulver kan i samband med träning användas för träningen som en så kallad pre-workout eller efter träningen som post-workout. Kan också med fördel blandas i en protein shake och ta under dagen som mellanmål. Sojaprotein pulver passar alla som tränar eller som bara vill ha ett perfekt protein tillskott. Passar vegetarianer, veganer, är magert, innehåller få kalorier och få kolhydrater.

Hög kvalitet

De bästa sojaprotein tillskotten görs på icke genmodifierade sojabönor av högsta kvalitet och anses vara ett toppen tillskott för vegetarianer och veganer. Isolat av sojaproteiner kännetecknas av ett mycket högt näringsvärde, minimal med fett och kolhydrater. Dessa särdrag har gjort dem väl känd som en mycket effektiv källa av mat protein för aktiva personer och vegetarianer.

Proteinpulver från Helhetshälsan

Svenska företaget Helhetshälsan har gjort ett riktigt fint sojaproteinpulver. Sojan i deras protein odlas i länder utan regnskog. Helhetshälsan tänker på etiskt och på miljön genom att inte använda genmanipulerade råvaror, inte testa några produkterna på djur och dessutom är alla deras förpackningar återvinningsbara.

Sojaprotein hos Proteinbolaget

Proteinbolaget är en av Sveriges ledande återförsäljare av kosttillskott, hälsokost & träningskläder online. Här hittar du marknadens hetaste märken till bästa pris. Köp ditt sojaprotein hos Proteinbolaget.se