Risprotein | Det nyttiga och skonsamma proteinpulvret av ris

Risprotein, bästa tipsen hos vegetarianprotein.se

  • Risprotein utvinns oftast ur råris som skonsamt mals ner fermenteras, filtreras och därefter tillsätts naturliga enzymer som urskiljer proteinet genom en skonsam enzymatisk process. Denna process gör att stärkelsen bryts ner och kolhydraterna därefter lättare kan filtreras bort. Därefter torkas riset till en kaka som mals ner till ett fint proteinrikt pulver.
  • Topp 3 Risprotein

Risprotein - Vegetarianprotein

Risproteinkoncentrat – Holistic

Detta Risprotein från Holistic är ett ekologiskt, välsmakande protein baserat på groddat råris. Proteinhalten är på hela 80% och på grund av sitt biotillgängliga innehåll är upptaget på hela 95%.

Risprotein - Vegetarianprotein

Rice protein – Superfruit

Risproteinet från omåttligt populära Superfruit är ett ekologiskt odlat proteinpulver. Det är lättsmält och hyperallergent och lämpar sig därför till alla i behov av ett växtbaserat proteintillskott.

Risprotein - Vegetarianprotein

Organic Rice Protein – Healthwell

Risproteinet från populära Healthwell är ett av de bästa och populäraste risproteinerna på marknaden idag. En riktig storsäljare bland tränande människor som vill ha ett ekologiskt veganskt protein av bästa kvalitet!

  • Varför ska man välja ett protein baserat på ris

Ris har använts som föda av människan i 10.000 år och är idag över 3 miljarder människors favorit spannmål. Risproteinet innehåller alla essentiella aminosyror och har ett högt protein innehåll, ofta mellan 65-80%. Det har en mycket intressant aminosyraprofil, nästan identisk med den bröstmjölk och är därför optimalt som proteintillskott. Risprotein har blivit uppmärksammats mer sista tiden som ett riktigt bra proteintillskott för dig som är vegan eller som vill ha ett växtbaserat protein.

Passar det flesta

Risproteinpulver är ett lättsmält och välsmakande protein som för kroppen är mycket biotillgängligt och skonsamt för magen. Det tas upp relativt långsamt i kroppen och ger därför en långsam utsöndring av aminosyror. Det är även hypoallergent vilket innebär att det inte framkallar någon allergi och passar de som är känsliga mot laktos, mjölk och soja. Risprotein är därför ett perfekt proteintillskott för dig som inte kan äta mer traditionella proteinpulver på marknaden så som vassle- och sojaprotein.

God neutral smak

Detta proteinpulver tål värme bra och proteinstrukturen förstörs inte vid uppvärmning som många andra proteintillskott kan göra. Risprotein har dessutom en mjuk neutral smak och kan med fördel användas till matlagning, bakning och drycker så som smoothies. Risprotein ger heller inte samma insulinpåslag som vassleprotein gör och lämpar sig därför även bra som mellanmålsprotein.

Stort användningsområde

Viss forskning har också visat att ett risproteintillskott sammansatt med antioxidanter ger ett bättre levervärden förbättrar även hälsotillståndet. Risprotein används ofta av näringsterapeuter i syften som avgiftning, metabolisk rening, viktminskning. Risproteinpulver är dessutom vanligt som proteinrik ingrediens i diverse detox produkter. Ris som protein tillskott kan även användas till viktökning, näringsdryck för veganer, vegetarianer och allergiker samt nyttig näringsdryck som mellanmål och prestationsdryck vid fysisk aktivitet.

Testa även nyheten Havreprotein »

Risprotein - Classic Protein

Classic protein – SunWarrior

Classic Protein är ett ekologiskt risprotein- koncentrat med läcker smak. Innehållet är riktigt igenomtänkt med 72% proteinhalt och superfood som alfalfa, spenat, linfrö och enzymer.  

Risprotein - Rawpowder

Risprotein – RAW Powder

Raw Powder har gjort ett risprotein av hög kvalitet. 100% ekologiskt, groddat brunt råris som är lättblandat och med en riktigt god mild smak och har läkande effekt på tarmslemhinnan. 

  • Risprotein i samband med träning

Risprotein har visat sig ha stora fördelar vid träning. Det innehåller alla essentiella aminosyror och har ett högt protein innehåll. Det har en mycket intressant aminosyraprofil, nästan identisk med bröstmjölk och är därför optimalt som proteintillskott vid träning. Dessutom har det väldigt hög biotillgänglighet vilket gör att aminosyrorna tas upp effektivt kroppen. Det finns dessutom nya studier som tyder på att risprotein är lika effektivt som vassle protein i samband med träning med syftet att bygga muskler och återhämta sig.

Rikt på vitaminer och mineraler

Ett protein baserat på ris innehåller dessutom flera viktiga vitaminer och mineraler. Det innehåller bland annat vitamin E som dessutom är en mycket effektiv antioxidant. Vitamin E bidrar till stabilitet i blodets rödablodkroppar och förbättrar syreförsörjningen i musklerna. Dessutom innehåller ris viktiga B vitaminer.

Organic Protein – Nature’s Food

Superproteinpulvret Organic Protein från Nature’s Food är ett riktigt populärt protein tillskott. Det är tänkt för vegetarianer eller veganer och är 100% vegetabiliskt. Det innehåller en komplett aminosyraprofil och är ekologiskt certifierat. Organic Protein är gjort på brunt råris och är ett högkvalitativt proteintillskott.

Fördelar med Organic Protein:

  • USDA ekologiskt certifierat
  • Inga konserveringsmedel, artificiella smakämnen eller konstgjorda sötningsmedel
  • 100% vegetariskt rårisprotein
  • Fri från gluten och laktos
  • Icke genmanipulerade ingredienser
  • Enzym blandning och probiotika

Organic Protein har ett aminosyramönster närmast identiskt med mjölk samt är mycket lättupptagligt och lättsmält. En portion Organic Protein ger dig hela 18 gram protein, varav 3 gram BCAA och dessutom innehåller detta protein viktiga näringsämnen som bland annat vitaminer och mineraler. Använd gärna Organic protein i din smoothie eller när du behöver ett mellanmål eller vill fylla på med energi och protein.