Havreprotein | Protein baserat på superhavre

Havreprotein, proteinet som passar de flesta!

  • Nedan listar vi proteinpulver som är tillverkat på spannmålet havre (Avena Sativa). Havreprotein har en proteinhalt på runt 55%, är helt vegetabiliskt och blandas lätt med vätska. Havreprotein innehåller förutom protein en del fett i form av havreolja. Havreolja har en mycket nyttig fettsammansättning och innehåller essentiella fettsyror! Det är förklaringen till att man valt att behålla den i proteinpulvret. Protein tillverkat på havre innehåller, precis som hampaprotein, fibrer och fett som finns naturligt i växten och som har stora hälsofördelar.
  • Topp 3 Havreprotein

Havreprotein - Helhetshälsa

Havreprotein – Helhetshälsa

Helhetshälsan var bland de första att komma ut med ett havreprotein på marknaden. Det är ett osötat protein 100% vegetabiliskt baserat på svenskodlad havre. Smaken är mild och god och passar perfekt som proteintillskott även för den gluten känslige.

Havreprotein - Olga Rönnbergs Havreprotein

Havreprotein – Olga Rönnbergs

Olga Rönnberg har gjort ett proteinpulver tillverkat på 100% kvalitativt havre. Protein halt på 54%, sötat med Stevia och naturlig vanilj eller choklad arom. Ett riktigt bra veganskt protein tillskott av högsta kvalitet!

Havreprotein - Wellaware

Havre protein – Wellaware

Wellaware tillverkar produkter av högsta kvalitet! Deras havreprotein innehåller enbart svenskodlad havre av högsta kvalitet! Proteinhalten är på 50%, smaken är god och neutral och det blandar sig lätt. Passar perfekt till bakning, matlagning, smoothies m.m. 

  • Varför ska man välja ett protein baserat på havre?

Havre passar de flesta då det är fritt från lösningsmedel och kemiska processer. Havre har dessutom mycket låg glutenhalt och är klassad som ”mycket låg glutenhalt” med under 100 ppm gluten. För många innebär det att havreprotein kan vara en del av en till och med glutenfri diet. Havre är även laktosfritt och passar för de flesta med känslig mage. Det är dessutom fritt från tillsatser och har en mild naturlig smak som passar de flesta. Det passar utmärkt att dricka utan sötning och utan tillbehör. Protein baserat på havre kan med fördel användas till matlagning och bakning om du till exempel vill ha proteinberikade pannkakor eller bröd. Det passar dessutom bra som ingrediens i proteindrinkar och smoothies.

  • Havreprotein i samband med träning

Havre är ett riktigt superspannmål! Proteinet har ett högt innehåll av de essentiella aminosyrorna leucin och lysin som utgör viktiga byggstenar i kroppen. Havre är dessutom mycket rikt på antioxidanten zink och även E-vitamin. Det innehåller dessutom andra mycket intressanta antioxidanter så som avenanthramider och avenasteroler. Antioxidanter unika för havren. Dessa kommer det troligen forskas mycket mer på framöver och vi väntar med spänning på dess hälsosamma egenskaper. Havre eller Avena Sativa ,som det även kallas har en naturlig positiv effekt på det manliga hormonet testosteron och viss forskning visar att havre precis som zink bidrar till en optimal hormon balans.

Ytterligare tips hittar du på vår Topp Tio lista »