Växtprotein | Blandade proteintillskott baserat på flera växtkällor

Växtprotein, bästa tipsen hos vegetarianprotein.se

  • Här nedan listar vi övriga vegetarian proteiner som vi kände behövde en helt egen kategori. Vissa växtbaserade proteintillskott har inte alltid alla aminosyror eller varierande mängd av vissa aminosyror. Därför kan en blandning mellan två växtbaserade protein som kompletterar varandra ge en unik och riktigt bra aminosyraprofil. Man kombinerar proteinets styrkor och minimerar dess svagheter. På så sätt kan man få ett växtbaserat protein med en grymt bra aminosyraprofil!
  • Topp 3 växtprotein

Växtprotein - Vegan protein

Vegan Protein

Vegan Protein från Healthwell består av tre vegetabiliska proteinkällor i perfekt harmoni. Protein från havre, ärtor och ris. Vegan Protein är även berikat med vitamin B12, B6 D-vitamin, selen och jod. Ett riktigt populärt och gott superprotein!

Växtprotein - Warrior Blend

Warrior Blend

Världens mest sålda växtprotein heter Warrior blend och kommer från Sunwarrior! Detta omåttligt populära protein är gjort på en mix av ärtprotein, tranbärsprotein och hampaprotein. Det är mycket välsmakande och finns i flera goda smaker.

Växtprotein - Garden of Life - RAW Organic Protein

RAW Organic protein

Äntligen i Sverige! Ett av de mest sålda ekologiska och växtbaserade proteintillskotten. RAW Organic Protein är ett fantastiskt protein med riktigt bra aminosyra- profil innehållande groddat ärtprotein, råris, proteinrika frön, sädeslag och baljväxter.

Växtprotein - Sunwarrior Classic Plus Protein

Classic Plus

Ekologiskt Raw-protein från Sunwarrior består av fem vegetabiliska proteinkällor med lätt biotillgänglighet. Ingredienser är ekologiska och proteinet lättsmält. Sunwarrior gör som vanligt kvalitativa produkter och Classic Plus är inget undantag!

Växtprotein - Core Plant Protein

Organic Plant Protein

Växtprotein från Garden of Life utan allergener och innehåller därför inga spannmålsproteiner. Organic Plant Protein innehåller ärta, linfrö, tranbär, chia, pumpafrö, moringa och baobab Det är mycket välsmakande och finns i flera goda smaker.

Växtprotein - Organic protein

Organic Protein

Organic Protein från Superfruit består av tre vegetabiliska proteinkällor i perfekt harmoni. Protein från hampa, ärtor och ris. Alla ingredienser är 100 % ekologiska och uppfyller de högsta kraven på marknaden. Ett riktigt populärt och gott superprotein!

  • Varför ska man välja ett växtbaserat protein

På Växtprotein listar vi blandningar av växtbaserade proteiner så som hampaprotein, risprotein och ärtprotein men vi listar även övriga spännande proteinkällor så som pumpakärn-protein, tranbärsprotein, veteprotein och havreprotein. Fördelen med att välja en blandning är att kunna dra nytta av deras aminosyra profiler och på så sätt så en unik. Varför välja ett växtprotein när man kan välja flera och ta del av alla fördelarna!

Pumpafröprotein

Protein från pumpafrö ,eller pumpakärn-protein som vi väljer o kalla det här, har en helt unik näringsprofil. Den är rik på aminosyran tryptofan som anses vara ett ”må bra” aminosyra som är skonsamt för magen och innehåller inga allergener vilket gör den passande till i princip alla. Tryptofan används ibland vid depressioner på grund av sina uppiggande och ”må bra” egenskaper. Pumpakärn-protein innehåller dessutom höga andelar magnesium och kalcium som tillsammans bidrar till att stärka skelettet. Dessutom innehåller det zink som bidar till en optimal hormon balans. Dessa egenskaperna gör pumpakärn-protein till ett riktigt superprotein och lämpar sig riktigt bra att inta före läggdags då utsöndringen av aminosyror då kan ske hela natten. Zink, magnesium och tryptofan bidrar till en god natts sömn, optimal hormonutsöndring och återhämtning.

Havreprotein

Förutom pumpakärn-protein har vi med en blandning med havreprotein som tillsammans med ärtprotein blir en otroligt spännande protein blandning. Havre är bland annat mycket rikt på lysin, antioxidanten zink och även E-vitamin. Det innehåller dessutom andra intressanta antioxidanter så som avenanthramider och avenasteroler. Havre eller Avena Sativa ,som det även kallas, är dessutom på grund av sitt intressanta innehåll, en vanlig ingrediens i naturliga, så kallade testosteron tillskott då viss forskning visar att havre precis som zink bidrar till en optimal hormon balans. Läs mer om havreprotein här »

Välj inte en välj flera

Varför välja en proteinkälla när man kan välja en blandning där de båda samverkar det vill säga, den ena stärker den andra så att det blir en optimal aminosyra profil mer än jämförbar med icke veganklassade proteiner så som vassle och kasein. Men inte nog med det, ett växtprotein är skonsammare för magen och tarmen samt lättare för kroppen att absorbera och hantera. Ett växtprotein innehåller naturligt förekommande fibrer och enzymer som hjälper kroppen att absorbera näringsämnena. Dessutom framställs dessa proteintillskotten genom en naturlig och giftfri processering och är ett miljövänligare alternativ.

Växtprotein - Epic Protein

Epic Protein

Nyhet från Sprout Livin. En växtbaserad proteinblandning innehållande 5 proteinkällor. Gula ärtor-, solrosfrön-, pumpakärnor-, sacha inchi och tranbärsfrön ger en fullvärdig aminosyraprofil. Finns i smakerna Choklad & Jordgubb

Växtprotein - Plant Protein

Plant Protein

Växtproteinet från It’s Heey är ett blandat vegetarian protein innehållande ärtprotein isolat och sojaprotein isolat. Innehåller inget socker utan är sötat med sötningsmedel, denna är dessutom smaksatt med cacao. Något som ger en fantastiskt god och lyxig smak.

Växtprotein - Optimal Vegan Protein

Optimal Vegan Protein

Optimal Vegan Protein är ett naturligt blandat protein innehållande ärt- och risprotein för ett brett spektrum och bra aminosyraprofil. Detta protein har en bra konsistens och inte minst en komplett aminosyraprofil. Neutral smak utan smaksättare, finns dessutom i choklad och vanilj .

  • Växtprotein och träning

Att välja en blandning av flera olika växtproteiner kan vara en riktigt god idé. Växtprotein blandningar kan samverkar där den enas styrka motverka den andres svaghet och vise versa. Detta gör att en blandning kan ge en optimal aminosyraprofil på ett veganklassat superprotein som är enkelt för kroppen att ta upp. Perfekt för dig som tränar.

Ett växtprotein innehållande pumpakärn-protein kan vara till fördel vid träning då det innehåller höga andelar magnesium och även kalcium som tillsammans bidrar till att stärka skelettet. Dessutom innehåller det zink som bidar till en optimal hormon balans och återhämtning.

Havreprotein är mycket intressant i samband med träning. Detta växtprotein är bland annat mycket rikt på aminosyran lysin, antioxidanten zink och även E-vitamin. Havre är dessutom extra intressant som tillskott då viss forskning visar att havre precis som zink bidrar till en optimal hormon balans.

Växtprotein - Vegan Protein Blend

Vegan Protein Blend

En ny och riktigt spännande produkt ifrån populära Star Nutrition, innehållande en mix av veganska proteinpulver och grönsaksextrakt. Vegan Protein Blend innehåller mellan 69-74 protein beroende på smak och är ett proteinrikt pulvertillskott.

Växtprotein - Ärt- & Havreprotein

Ärt- & Havreprotein

Ärt- och havreprotein från Better You är ett protein baserat på två källor. Dessa två källorna kompletterar varandra riktigt bra. De aminosyrorna det finns lite av i ärtor finns det mer av i havre. Detta ger en mycket bra aminosyraprofil.

Växtprotein - Pumpakärn-protein

Pumpakärn-protein

Pumpakärn-protein från Rawpowder innehåller, förutom hög proteinhalt även stora mängder magnesium, kalcium och zink som tillsammans bidrar till att stärka skelettet, immunförsvaret och bidrar till optimal hormonbalans.

Sunwarrior

Transforming the Planet One Warrior at a Time

Sunwarrior skapades en kväll på Sedona Raw Spirit Festival där tre män med olika bakgrund men med samma mål: Att skapa produkter som gynnar mänskligheten men även planeten. De delade sina visioner och intressen för hälsa och slog sig samman. Denna briljanta trio skapade sedan det omåttligt populära märket Sunwarrior.

Sunwarrior har bland de bästa och populäraste produkterna på marknaden och av dessa flera växtprotein.

Kolla in populära produkter som: